Ocelové haly jsou ideální pro skladování potravin. Kvalitu zajistí správná teplota nebo inspekce proti škůdcům
Potraviny skladované v montovaných ocelových halách jsou skvěle chráněny před vnějšími vlivy, prostory je navíc možné kdykoliv rozšířit o další místo pro skladování potravin. Důležité jsou zásady pro zachování jejich kvality. Zejména jde o správnou teplotu, hygienu a inspekce proti škůdcům či plísním.
Montované ocelové haly jsou pro skladování potravin vhodné díky své flexibilitě, odolnosti a tím i trvanlivosti - potraviny jsou tak chráněny před vnějšími vlivy. Montované haly zahrnují i speciální systémy kontroly vlhkosti, teploty a větrání, což potravinám prodlužuje trvanlivost. Velký výběr zemědělských či jiných montovaných ocelových hal nabízí třeba společnost Borga.
Skladovatelnost potravin v ocelových halách je snadná a přizpůsobitelná měnícím se podmínkám. Je tak možné rozšiřovat prostory podle aktuální situace. Při sklizních může být například potřeba rozšířit skladování pro čerstvé ovoce a zeleninu. Sklad se ale může plnit též podle aktuální poptávky, ať už sušených potravin, mléčných výrobků, masa či nápojů.
Skladovací prostor by měl mít vhodnou teplotu. Důležitá je také hygiena – podlahy i regály by měly být čisté, aby se zabránilo riziku kontaminace potravin. Součástí skladování potravin je pravidlo „první dovnitř, první ven“. Starší zásoby by měly být snadno přístupné, aby byly spotřebovány dříve.
Jistotu zachování kvality potravin poskytují opatření proti škůdcům. Myši nebo hmyz je vhodné monitorovat prostřednictvím pravidelných inspekcí, v případě výskytu použít prostředky na hubení škůdců. S tím souvisí také utěsnění skladovacích částí budovy, aby škůdci k potravinám nemohli proniknout.
Pravidelné inspekce neslouží jen jako ochrana proti škůdcům, ale také jako prevence plesnivění. V případě skladování obilí je žádoucí kontrolovat známky plesnivění a zasažené obilí ihned oddělit od zbytku.